Inspiratie-bijeenkomsten

27 mei 2024

Weet wat je eet!

Spreekster is Monique van der Elsen, van Praktijk voor Voeding en Vitaliteit.

Een goede gezondheid begint bij gezonde voeding. Soms maakt het al een heel verschil om bepaalde ingrediënten weg te laten en gerichte keuzes te maken. Daarbij komt dat de huidige manier van voedsel produceren is gericht op kwantiteit, terwijl je lichaam om kwaliteit vraagt. Je lichaam beschikt over een enorm herstellend vermogen, maar heeft daarvoor wel de juiste bouwstenen (micronutriënten) nodig. Hoe krijg je die het beste binnen en in welke hoeveelheden? Tijdens deze interactieve bijeenkomst kun je al je vragen over voeding stellen, je kan je eigen supplementen meenemen voor advies en je leert zelf etiketten beter beoordelen om zo de weg te kunnen vinden in het immens grote aanbod van voeding.


23 november 2023:

Dementie

Op donderdag  23 november vindt er een scholingsavond plaats, deze keer met het thema “DEMENTIE”.

Lisette Dickhoff, ketenregiseur Hulp bij Dementie, neemt ons mee in de wereld van de mens met Dementie zodat we deze beter leren begrijpen. Daarnaast geeft Lisette  tips over wat helpend is in de omgang met mensen met dementie en staat zij stil bij hetgeen juist niet helpend is.

De scholing is gratis voor alle informele zorgverleners aangesloten bij het IZO Venlo.


22 mei 2023: Webinar

Stop met redden, ga helpen!

Loopt een gesprek niet helemaal lekker, dan is de kans groot dat je in de reddersdriehoek bent beland. Dit gebeurt overal, op je (vrijwilligers)werk, thuis of aan de kassa in de supermarkt. Ons dagelijks leven zit er vol mee.

Binnen de redders- of dramadriehoek zijn er drie rollen: een slachtoffer, een aanklager en een redder. De rol van de één drukt de ander in een andere positie. Slachtoffergedrag roept reddergedrag op (en omgekeerd). De aanklager maakt van de ander een slachtoffer. Zo wisselen de rollen oneindig door en kom je vast te zitten in de reddersdriehoek, de escaperoom aller tijden.

In dit webinar krijg je inzicht in hoe dit model werkt en hoe je tot een ander en gezond model kunt komen: de potentiedriehoek.

Aan de orde komen:

  • Het verschil tussen redden en helpen;
  • De verschillende rollen (redder, aanklager, slachtoffer) die relaties doen vastlopen;
  • De potentiedriehoek;
  • Wat nodig is om effectief te kunnen helpen.

Dit webinar wordt verzorgd door Ben de la Mar, voormalig directeur en trainer bij Sensoor Rotterdam en nu projectleider Luistergoud. Je kunt dit webinar gratis bijwonen


8 november 2022

Kanker, een leven met en na kanker

IZO Venlo organiseert een informatieve bijeenkomst over kanker. Esther Castermans, klinisch psycholoog binnen het VieCuri ziekenhuis, met het aandachtsgebied oncologie, verzorgt deze avond. Er wordt ingegaan op wat het voor mensen en hun naasten betekent als zij de diagnose kanker krijgen.